Nieuwsitems

Filosofische debattenreeks

27-10-2008: Filosofische debattenreeks Diep & Heftig: De Haagse Hogeschool - "Geweld kun je niet negeren". Op dinsdag 28 oktober a.s. vindt op De Haagse Hogeschool het tweede deel in de filosofische debattenreeks Diep & Heftig plaats onder de titel ‘Geweld kun je niet negeren’. Filosofen Hans Achterhuis en Ad Verbrugge gaan, na een korte inleiding over geweld, met elkaar en het publiek in debat onder leiding van Heikelien Verrijn Stuart.

TI en Siemens slaan handen ineen

14-10-2008: De opleiding Technische Informatica van De Haagse Hogeschool en marktleider industriële automatisering Siemens halen de samenwerkingsbanden op onderwijsgebied verder aan. De opleiding Technische Informatica integreert binnenkort lesmateriaal van Siemens Training op het gebied van automatisering in de industrie in het eigen curriculum. Als tegenprestatie verzorgt de automatiseerder ondersteunende scholing van de docenten en beloont hij de best presterende hogeschoolstudenten met een aanvullende opleiding, die tot het gewilde Siemens Certified S7 Programmer-certificaat kan leiden. “Een echte win-winovereenkomst”, aldus beide partijen.

Eerste onderzoeksresultaten bekend

14-10-2008: Het lectoraat Ondernemen & Innoveren van De Haagse Hogeschool voert een onderzoek uit naar innovatie bij MKB bedrijven in de maakindustrie. Het onderzoek maakt deel uit van het tweejarig Innovatieprogramma dat ontwikkeld is in een consortium van De Haagse Hogeschool samen met Metaalunie, Federatie NRK en Syntens, en wordt als RAAK project – Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie - mede gefinancierd door de Stichting Innovatie Alliantie. De eerste onderzoeksresultaten zijn gebundeld in het tussentijdse rapport ‘Innoveren binnen handbereik’. Dit rapport (ISBN 9781409235781) is reeds te downloaden op www.lulu.com. Bestellen in druk is mogelijk vanaf medio oktober.

De Haagse Hogeschool wint Dubo Award

29-09-2008: Op 25 september jl. heeft de nieuwe bacheloropleiding Climate & Environment van De Haagse Hogeschool de Dubo Award– een prijs om vooruitstrevende initiatieven binnen duurzaamheid te stimuleren en bekendheid te geven - gewonnen. Tijdens de Dubodag 2008, een event over duurzaam bouwen, bepaalde het publiek door middel van applaus wie van de drie genomineerden naar huis mocht met de prijs.